Chocoladetruffels 2
AllerHande november 2001
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade
- 4 eetlepel(s) slagroom
- 2 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter
- 50 g zachte roomboter
- 6 eetlepel(s) poedersuiker
Instructies
- Chocolade in stukken breken.
- In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren.
- Van vuur af boter erdoor kloppen.
- Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.
- Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien.
- Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffielikeur of rum.