Chocoladetruffels 2

AllerHande november 2001
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade
  • 4 eetlepel(s) slagroom
  • 2 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter
  • 50 g zachte roomboter
  • 6 eetlepel(s) poedersuiker

Instructies

  • Chocolade in stukken breken.
  • In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren.
  • Van vuur af boter erdoor kloppen.
  • Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.
  • Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien.
  • Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffielikeur of rum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade