Chocoladetulband van Allerhande
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 100 g pure chocolade
- 250 g boter of margarine
- 200 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 eieren
- 350 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g cacaopoeder
- zout
- 1 deciliter melk
- 50 g witte chocolade
- 125 g poedersuiker
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
- VOORBEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Vorm invetten.
- Pure chocolade grof hakken.
- In kom boter met suiker en vanillesuiker met handmixer in ca. 10 minuten schuimig kloppen.
- Eén voor één eieren erdoor roeren (volgend ei pas toevoegen als vorige ei is opgenomen).
- Geheel in nog ca. 1 minuut luchtig kloppen.
- Boven andere kom bakmeel, cacaopoeder en mespunt zout zeven.
- Bakmeel in gedeelten voorzichtig door eiermengsel roeren, blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
- Melk en gehakte chocolade erdoor scheppen.
- Beslag overdoen in vorm.
- Tulband in midden van oven in ca. 60 à 70 minuten gaar bakken.
- Tulband ca. 10 minuten in vorm laten afkoelen.
- Vorm verwijderen en tulband op taartrooster verder laten afkoelen.
- BEREIDEN:
- Witte chocolade (met dunschiller) in dunne flinters schaven.
- Boven kom poedersuiker zeven.
- 2 Eetlepels warm water erdoor roeren tot glazig mengsel ontstaat (= glazuur).
- Bovenkant van tulband bestrijken met glazuur.
- Chocoladeflinters erover strooien.
- Glazuur in ca. 30 minuten hard laten worden.
Voedingswaarden
Calories: 325 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 5 g | Vet: 17 g