Chocoladetulband van Allerhande

Aller Hande 1996
Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd 1 uur 35 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
wachttijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade
  • 250 g boter of margarine
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g cacaopoeder
  • zout
  • 1 deciliter melk
  • 50 g witte chocolade
  • 125 g poedersuiker
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • VOORBEREIDEN:
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Vorm invetten.
  • Pure chocolade grof hakken.
  • In kom boter met suiker en vanillesuiker met handmixer in ca. 10 minuten schuimig kloppen.
  • Eén voor één eieren erdoor roeren (volgend ei pas toevoegen als vorige ei is opgenomen).
  • Geheel in nog ca. 1 minuut luchtig kloppen.
  • Boven andere kom bakmeel, cacaopoeder en mespunt zout zeven.
  • Bakmeel in gedeelten voorzichtig door eiermengsel roeren, blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
  • Melk en gehakte chocolade erdoor scheppen.
  • Beslag overdoen in vorm.
  • Tulband in midden van oven in ca. 60 à 70 minuten gaar bakken.
  • Tulband ca. 10 minuten in vorm laten afkoelen.
  • Vorm verwijderen en tulband op taartrooster verder laten afkoelen.
  • BEREIDEN:
  • Witte chocolade (met dunschiller) in dunne flinters schaven.
  • Boven kom poedersuiker zeven.
  • 2 Eetlepels warm water erdoor roeren tot glazig mengsel ontstaat (= glazuur).
  • Bovenkant van tulband bestrijken met glazuur.
  • Chocoladeflinters erover strooien.
  • Glazuur in ca. 30 minuten hard laten worden.

Voedingswaarden

Calories: 325 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 5 g | Vet: 17 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Chocolade