Chocoladetulband van Astrid Veltman

Porties: 20
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • een snufje zout
  • 5 eieren
  • 375 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 3 eetlepels koffielikeur
  • 125 gram grofgehakte pure chocolade
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Roer de boter, de suiker en het zout schuimig en klop de eieren erdoor.
  • Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder en spatel ze door het eimengsel.
  • Roer de melk, de likeur en de chocolade erdoor en schenk het mengsel in de vorm.
  • Bak de tulband 60-70 minuten in het midden van de oven.
  • Laat hem op een rooster afkoelen en bestrooi hem voor het serveren met een dun waasje poedersuiker.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Chocolade