Chutney van groene tomaten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg groene tomaten fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) gember fijngehakte verse
  • 2 teentjes knoflook geperste
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepel zout
  • ¼ liter honing
  • ¼ liter appel azijn
  • cayennepeper naar smaak

Instructies

  • Vermeng alle ingrediënten in een pan met dikke bodem.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het, onder af en toe roeren, 1 uurzachtjes sudderen.
  • Laat afkoelen alvorens de chutney in een pot te doen.
  • Na 24 uur kunt u de chutney eten.
  • Als de chutney in een schone glazen, afgesloten pot wordt bewaard, is hij in de koelkast enige tijd houdbaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch