Ciabatta met rauwe ham en mozzarella

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 ciabattabroodjes of 1 groot ciabattabrood
  • 2 eetlepel(s) pesto
  • 1 zakje rucola veldsla of gemengde sla
  • 4 plakken rauwe ham (parmaham, serranoham of coburgerham)
  • 2 zakjes mozzarella
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • versgemalen peper

Instructies

  • Warm het brood even op in een oven van 200°C, 2-3 minuten.
  • Snijd de broodjes open en besmeer ze met de pesto.
  • Verdeel de sla erover en leg de plakken ham erop.
  • Dep de mozzarellakaasjes droog met keukenpapier en snijd ze in dunne plakken.
  • Verdeel de kaasplakken over de ham.
  • Snijd de tomaten in reepjes of stukjes en leg ze op de mozzarella.
  • Strooi er versgemalen peper over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Neem in plaats van rauwe ham mortadella of rookvlees.

Variatietip:

De mozzarella kan worden vervangen door gorgonzola.

Wijnadvies:

Schenk hier een sappige Elzasser wijn: Riesling, Pinot Blanc of Pinot Gris, maar ook een Duitse Riesling Kabinett (7-9°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch