Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 ciabattabroodjes met walnoten
- 1 limoen
- 1 grote rijpe peer geschild en in blokjes gesneden
- 2 eetlepels walnootolie
- 1 eetlepel bieslook fijngeknipt
- 2 eetlepels verse basilicum in reepjes gesneden
- Versgemalen peper
- Pimentpoeder
- 100 g rauwe Parmaham of Serranoham
Instructies
- Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes.
- Meng de peer in een kom met het sap en de rasp van 1 limoen, 1 eetlepel walnootolie, fijngeknipte bieslook en reepjes verse basilicum.
- Breng de salsa op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje pimentpoeder.
- Snijd de ciabattabroodjes met walnoten in plakjes en bestrijk ze met walnootolie.
- Rooster ze in een hete grillpan tot ze knapperig zijn met mooie bruine strepen.
- Leg de geroosterde ciabatta plakjes op een serveerschaal.
- Schep op elke crostini een lepel perensalsa en drapeer er enkele repen ham overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een perfecte aanvulling op de frisse smaak van de perensalsa en de zoute ham.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g