Citroen pavlova

Citroen pavlova

Pavlova werd gecreëerd in een hotel in Wellington, toen de balletdanseres Anna Pavlova het land bezocht op haar wereldtournee. Als je een minder georganiseerde dag hebt, gooi je de boel gewoon bij elkaar en krijg je Eton mess.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Eiwitten
  • 100 Gram Suiker
  • 1 eetlepel(s) Maizena
  • 6 eetlepel(s) Lemon Curd
  • 300 Gram Gemengd Zomerfruit Zoals Aardbeien, Bessen, Kersen
  • 3 Deciliter Room Geklopt Met
  • 6 eetlepel(s) Suiker

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf, klop eerst de suiker er langzaamaan door en dan de maizena.
  • Maak twee gelijke cirkels of ovalen op een met bakpapier bekleed bakblik.
  • Verhit de oven voor op 180 graden, draai de temperatuur naar 120 en bak de meringues 1 uur. Draai de oven uit maar laat de meringues er nog een uur instaan.
  • Neem ze uit de oven om af te koelen.
  • Roer de lemon curd door de slagroom en verdeel een helft van dit mengsel over elk stuk meringue.
  • Zet de twee ovalen op elkaar en verdeel het fruit erover.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Nieuw Zeeland / Rusland