Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eetlepels bloem
- 3 eieren
- 1 eetlepel bruine rum
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels suiker
- 3½ dl melk
- zout
- 1 eetlepel olie
In het kersenseizoen:
- 1 kg ontpitte kersen
Buiten het kersenseizoen:
- 1 kg dun gesneden geschilde appelschijfjes
Instructies
- Doe de bloem, suiker en een snufje zout in een kom.
- Werk er al kloppend de eieren er een voor een door.
- Dan langzaam de melk.
- Blijf kloppen om een licht en soepel beslag te krijgen.
- Voeg de olie en rum toe.
- Laat het beslag, gedurende de tijd die u nodig heeft om de vruchten klaar te maken, rusten.
- Beboter een vlavorm van 20 cm doorsnede en giet hier het beslag in.
- Zet hierin de kersen of de schijfjes appel en schuif de vorm in een oven van 175ºC.
- Laat de vorm hier 40 à 50 minuten in staan.
- Verlaag de temperatur na 20 minuten.
- Om te zien of de clafoutis klaar is steken we er met een breinaald in en als die schoon is, is de clafoutis gaar.
- Laat hem in de vorm in zijn geheel afkoelen.
- Haal hem uit de vorm en bestrooi met suiker.