Clafoutis

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels suiker
  • dl melk
  • zout
  • 1 eetlepel olie

In het kersenseizoen:

  • 1 kg ontpitte kersen

Buiten het kersenseizoen:

  • 1 kg dun gesneden geschilde appelschijfjes

Instructies

  • Doe de bloem, suiker en een snufje zout in een kom.
  • Werk er al kloppend de eieren er een voor een door.
  • Dan langzaam de melk.
  • Blijf kloppen om een licht en soepel beslag te krijgen.
  • Voeg de olie en rum toe.
  • Laat het beslag, gedurende de tijd die u nodig heeft om de vruchten klaar te maken, rusten.
  • Beboter een vlavorm van 20 cm doorsnede en giet hier het beslag in.
  • Zet hierin de kersen of de schijfjes appel en schuif de vorm in een oven van 175ºC.
  • Laat de vorm hier 40 à 50 minuten in staan.
  • Verlaag de temperatur na 20 minuten.
  • Om te zien of de clafoutis klaar is steken we er met een breinaald in en als die schoon is, is de clafoutis gaar.
  • Laat hem in de vorm in zijn geheel afkoelen.
  • Haal hem uit de vorm en bestrooi met suiker.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk