Cocktail Creole

Creoolse Cocktail

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 avocado
  • 150 gram krab
  • 1,5 deciliter mayonaise
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel rum
  • ½ citroen
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de komkommer, haal er de pitjes uit en snij het vlees in kleine brunoise.
  • Bestrooi deze met zout en laat ze een uur uitlekken.
  • Pers de citroen uit.
  • Halveer de avocado's, verwijder de pit, neem er met behulp van een klein lepeltje het vruchtvlees uit en snij dit in kleine brunoise.
  • Geef hier wat zout en peper over en besprenkel het met het citroensap.
  • Schil het teentje knoflook en snij het zeer fijn.
  • Geef het er ook bij.
  • Voeg bij de mayonaise wat cayennepeper en de rum.
  • Meng de avocado, de uitgelekte komkommer en het krabvlees.
  • Schenk er de mayonaise over en meng het goed.
  • Schenk de salade op soepborden, garneer met een stukje achtergehouden krab en bestrooi met paprikapoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Voorgerechten
Land van herkomst Wereldkeuken