Cocktail d'aiglefin

schelviscocktail
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g schelvisfilet
  • 2 eetlepel(s) tomatenketchup
  • ¼ paprika
  • 1 eetlepel(s) gemberstroop
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • ½ citroen
  • 2 dl slagroom
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 100 g garnalen
  • kervel

Instructies

  • Pocheer de schelvisfilet in gezouten water gedurende 7 minuten.
  • Laat hem onder druk afkoelen.
  • Snij de filets in stukjes.
  • Maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes.
  • Meng vis, paprika en garnalen.
  • Voeg zout en peper, 1 eetlepel olie, sap van ½ citroen toe.
  • Laat het een uur marineren in de koelkast.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Hak wat kervel en peterselie fijn en meng dit met de ketchup en gemberstroop door de slagroom.
  • Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Laat het gemarineerde mengsel uitlekken en verdeel over de coupes.
  • Schenk er wat saus over en strooi paprikapoeder erover.
  • Serveer met geroosterd brood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten