Cocktail de crabe au pamplemousse

krabcocktail met grapefruit
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g krab
  • 1 deciliter slagroom
  • sherry
  • tomatenketchup
  • paprikapoeder
  • worcestershiresaus
  • 2 grapefruits
  • 1 deciliter mayonaise
  • 1 citroen
  • peterselie
  • cognac

Instructies

  • Halveer de grapefruits en snij de partjes tussen de vliezen uit.
  • Maak de krab schoon en hou 4 stukjes apart.

Maak een cocktailsaus als volgt:

  • Roer de tomatenketchup door de mayonaise, samen met de sherry en cognac.
  • Voeg wat citroensap, grapefruitsap en worcestershiresaus toe.
  • Klop de slagroom bijna stijf en roer deze door de saus.
  • Doe beurtelings wat grapefruit en krab in de coupes.
  • Bedek het geheel met cocktailsaus.
  • Garneer met de stukjes achtergehouden krab, wat paprikapoeder en peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten