Cocktail de fruits de mer aux nix

zeevruchtencocktail met noten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 blikje rose zalm
  • 100 g garnalen
  • 16 mosselen
  • 1 blikje Ansjovis filets
  • 70 g gepelde walnoten
  • 1 grapefruit
  • ¼ dl cognac
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 4 blaadje(s) sla
  • 3 dl mayonaise

Instructies

  • Maak de mosselen schoon en leg ze in een grote pan.
  • Strooi er met een molen flink peper over.
  • Kook ze op hoog vuur tot ze open staan.
  • Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Snij de grapefruits doormidden en snij de partje tussen de vliezen uit.
  • Laat de vis uitlekken.
  • Verwijder alle ongerchtigheden en snij in kleine blokjes.
  • Haal de afgekoelde mosselen uit hun schelp en laat ze in het mosselvocht verder afkoelen.
  • Snij de grapefruit in kleine stukjes.
  • Hou 4 walnoten apart en hak de rest grof.
  • Meng de mayonaise met de cognac.
  • Doe alle vis, grapefruits, garnalen en mosselen in een kom.
  • Voeg de gehakte noten erbij.
  • Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  • Voeg de mayonaise toe en meng voorzichtig.
  • Leg in elke coupe een gewassen slablaadje.
  • Leg er wat mengsel op en garneer met een hele walnoot.
  • Bewaar in de koelkast tot vlak voor serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten