Consommé à la royale

heldere dubbele bouillon met royale
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l dubbele bouillon
  • 5 eetlepel(s) melk
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 400 g kip
  • 2 ei
  • 2 eetlepel(s) water
  • zout
  • peper
  • 3 tomaten

Instructies

  • Braad de stukken kip lichtbruin.
  • Snij de tomaten in parten.
  • Kook de tomaten, kip 1½ uur in de bouillon.
  • Laat de bouillon na klaren inkoken tot 6 dl.
  • Maak een royale als volgt:
  • Klop de eieren met de melk, water, tomatenpuree, zout en peper.
  • Schep de massa in een beboterde vorm.
  • Zet de vorm au bain marie 45 minuten in een oven van 200ºC.
  • Laat daarna buiten de oven de gestolde massa 15 minuten rusten.
  • Stort de royale en snij er figuurtjes van.
  • Verdeel over de soepkoppen en schenk er de hete bouillon over.
  • Serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Kip / Soep