Consommé Couronne
Ingrediënten
Instructies
- Maak de groente schoon en snij ze in kleine blokjes.
- Leg alles in een braadpan.
- Voeg laurier en tijm toe.
- Leg de kwartels ook in de pan en schenk de wijn erover.
- Zet de pan zonder deksel in een oven van 180ºC.
- Laat de wijn geheel verdampen.
- Let goed op dat de zaak niet verbrandt.
- Neem de kwartels uit de pan.
- Haal het vlees eraf en hak de karkassen fijn.
- Voeg deze weer bij de groente.
- Vul met water bij tot alles onder staat.
- Laat deze bouillon twee uur trekken.
- Zeef de bouillon door een neteldoekse lap.
- Laat de bouillon inkoken tot 7 dl.
- Klop de slagroom stijf.
- Verdeel het vlees over de voorverwarmde soepkoppen.
- Voeg de bouillon toe en schenk hierop de room.
- Gratineer voor serveren onder de grill.