Coquilles Saint Jacques à la diable van Henk van Lierop

Duivelse Sint Jacobsschelpen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 Sint Jacobsschelpen
  • 1 ei
  • 3 deciliter visfumet
  • 3 sjalotjes
  • 1 takje kervel
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 mosterd
  • 60 gram boter
  • 40 gram bloem
  • peterselie
  • dragon
  • 1 borrelglas cognac
  • 0,8 deciliter azijn
  • peper
  • zout
  • paneermeel

Instructies

  • Maak de sjalotjes schoon, hak ze fijn en doe ze samen met de wijn en de azijn in een pannetje. Breng het aan de kook en laat het zachtjes voor een derde deel inkoken.
  • Verwarm de visbouillon, geef er mosterd bij en meng deze goed door de bouillon en laat nog 5 minuten koken.
  • Geef deze bouillon bij het vocht met de sjalotjes en laat weer iets inkoken.
  • Kneed de boter met de bloem tot een beurre manie en voeg deze onder kloppen bij beetjes bij de bouillon zodat er een gladde saus ontstaat. Laat de kruiden even meetrekken in de saus, breng de saus evt. op smaak met zout en peper. Flambeer de saus met de cognac. Droog de schelpdieren goed af en klop het ei los.
  • Wentel de schelpdieren door het ei en vervolgens door het paneermeel. Sauteer ze in wat olie bruin in 3 minuten.
  • Plaats ze in de schelpen, schenk er wat saus over en serveer meteen!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk