Coquilles St. Jacques

Sint Jacobsschelpen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 Sint Jacobsschelpen
  • 80 gram boter
  • 200 gram champignons
  • ½ liter visfumet
  • ¼ liter muscadetwijn
  • 2 ui
  • 2 dl slagroom
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 5 centiliter cognac
  • 1 ei
  • kruidnagel
  • gember
  • nootmuskaat
  • peper

Instructies

  • Schil de uien en hak ze zo fijn mogelijk.
  • Smelt 50 gram boter en bak hierin de schelpdieren heel even, zodat ze stevig worden maar niet kleuren.
  • Flambeer ze met cognac, neem ze uit de pan en houdt ze warm.
  • Voeg de ui toe en laat, met het deksel op de pan, deze heel zachtjes stoven.
  • Voeg de bloem bij de uien en meng alles goed. Schenk er dan de muscadet bij en de visfumet, voeg de uitgeperste knoflook toe, zout, peper, kruidnagelpoeder, gemberpoeder en nootmuskaat.
  • Laat alles 15 minuten zachtjes koken.
  • Snij de champignons in dunne plakken en bak ze even in wat boter.
  • Voeg ze dan bij de saus en voeg ook de schelpdieren hierbij.
  • Meng de eierdooier met de room en geef dit, van het vuur af, bij de saus.
  • Verwarm nog even maar laat het niet aan de kook komen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk