Coquilles St. Jacques
Sint Jacobsschelpen
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Schil de uien en hak ze zo fijn mogelijk.
- Smelt 50 gram boter en bak hierin de schelpdieren heel even, zodat ze stevig worden maar niet kleuren.
- Flambeer ze met cognac, neem ze uit de pan en houdt ze warm.
- Voeg de ui toe en laat, met het deksel op de pan, deze heel zachtjes stoven.
- Voeg de bloem bij de uien en meng alles goed. Schenk er dan de muscadet bij en de visfumet, voeg de uitgeperste knoflook toe, zout, peper, kruidnagelpoeder, gemberpoeder en nootmuskaat.
- Laat alles 15 minuten zachtjes koken.
- Snij de champignons in dunne plakken en bak ze even in wat boter.
- Voeg ze dan bij de saus en voeg ook de schelpdieren hierbij.
- Meng de eierdooier met de room en geef dit, van het vuur af, bij de saus.
- Verwarm nog even maar laat het niet aan de kook komen.