Cordon bleu met rauwe ham

Cordon bleu met rauwe ham

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 varkensschnitzels
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 4 plakjes ementhaler
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) melk
  • 6 eetlepel(s) paneermeel
  • zout peper
  • olijfolie
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijn gesneden

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Leg op elke schnitzel 2 plakjes rauwe ham.
  • Leg hierop de plakken emmenthaler. Ik had een stukje en dat sneed niet echt lekker.
  • Maar stukjes werken ook.
  • Vouw de schnitzels dubbel.
  • Zet drie schaaltjes klaar.
  • Die in het eerste de bloemen meng hier wat zout en peper door.,
  • In het tweede het ei met de melk en kluts dit goed door elkaar.
  • Doe in de het derde schaaltjes het paneermeel.
  • Haal de schnitzels door de bloem.
  • Klop de overtollige bloem eraf zodat er maar een dun laagje bloem overblijft.
  • Haal dan door het eimengsel.
  • Veeg het overtollige ei eraf. Haal tenslotte door het paneermeel.
  • Druk goed aan en zorg dat de hele schnitzel bedekt is.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan op midden hoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten voor ongeveer 4 minuten.
  • Verdeel over de borden.
  • Garneer met de peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Varkensvlees