Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 varkensschnitzels
- 4 plakjes rauwe ham
- 4 plakjes ementhaler
- 2 eetlepel(s) bloem
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) melk
- 6 eetlepel(s) paneermeel
- zout peper
- olijfolie
- 2 eetlepel(s) peterselie fijn gesneden
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Leg op elke schnitzel 2 plakjes rauwe ham.
- Leg hierop de plakken emmenthaler. Ik had een stukje en dat sneed niet echt lekker.
- Maar stukjes werken ook.
- Vouw de schnitzels dubbel.
- Zet drie schaaltjes klaar.
- Die in het eerste de bloemen meng hier wat zout en peper door.,
- In het tweede het ei met de melk en kluts dit goed door elkaar.
- Doe in de het derde schaaltjes het paneermeel.
- Haal de schnitzels door de bloem.
- Klop de overtollige bloem eraf zodat er maar een dun laagje bloem overblijft.
- Haal dan door het eimengsel.
- Veeg het overtollige ei eraf. Haal tenslotte door het paneermeel.
- Druk goed aan en zorg dat de hele schnitzel bedekt is.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan op midden hoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten voor ongeveer 4 minuten.
- Verdeel over de borden.
- Garneer met de peterselie.