Coupe Charlotte

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 lange vingers
  • 4 blaadjes gelatine
  • dl melk
  • 1 pakje vanillesuiker
  • dl room
  • 200 g suiker
  • 3 eierdooiers
  • 1 glaasje poire williams

Instructies

  • Verwarm de melk met de vanillesuiker tot ze aan de kook komt.
  • Haal van het vuur.
  • Week de blaadjes gelatine in wat water.
  • Voeg 160 g suiker bij de dooiers en klop het mengsel met een garde tot het heel licht van kleur wordt.
  • Klop dan langzaam de warme melk bij dit mengsel.
  • Zet het mengsel au bain marie op het vuur en verwarm het onder voortdurend roeren tot 80ºC.
  • Neem dan de pan van het vuur en meng de gelatine erdoor.
  • Roer goed zodat hij snel oplost.
  • Laat de crème afkoelen en roer er regelmatig even in.
  • Juist voordat hij stijf wordt meng we er de stijfgeslagen room door.
  • Geef er het glasje poire williams bij.
  • Schenk het mengsel in coupes en laat het in de koelkast opstijven.
  • Klop de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker.
  • Spuit een toefje slagroom op elke coupe en steek er een lange vinger bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk