Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 lange vingers
- 4 blaadjes gelatine
- 2½ dl melk
- 1 pakje vanillesuiker
- 3½ dl room
- 200 g suiker
- 3 eierdooiers
- 1 glaasje poire williams
Instructies
- Verwarm de melk met de vanillesuiker tot ze aan de kook komt.
- Haal van het vuur.
- Week de blaadjes gelatine in wat water.
- Voeg 160 g suiker bij de dooiers en klop het mengsel met een garde tot het heel licht van kleur wordt.
- Klop dan langzaam de warme melk bij dit mengsel.
- Zet het mengsel au bain marie op het vuur en verwarm het onder voortdurend roeren tot 80ºC.
- Neem dan de pan van het vuur en meng de gelatine erdoor.
- Roer goed zodat hij snel oplost.
- Laat de crème afkoelen en roer er regelmatig even in.
- Juist voordat hij stijf wordt meng we er de stijfgeslagen room door.
- Geef er het glasje poire williams bij.
- Schenk het mengsel in coupes en laat het in de koelkast opstijven.
- Klop de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker.
- Spuit een toefje slagroom op elke coupe en steek er een lange vinger bij.