Courgettekoekjes met yoghurtdip
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 ui
- ½ rode peper
- 2 tenen knoflook
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 1 ei
- 200 ml melk
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- Zeezout
- Voor de dip:
- 1 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- Handjevol bieslook
Instructies
- Maak eerst de dip: meng de mayonaise met de Griekse yoghurt.
- Hak de bieslook fijn en voeg dit toe aan de dip. Zet het vervolgens apart.
- Hak de courgettes, de ui, de rode peper en de knoflook fijn in een keukenmachine.
- Laat het mengsel goed uitlekken op keukenpapier.
- Er komt heel veel vocht vrij en dit moet zoveel mogelijk verwijderd worden.
- Als je geen keukenmachine hebt, kan je de ingrediënten ook raspen of heel fijn snijden.
- Maak een beslag van het bakmeel, het ei, de melk en een snuf zout.
- Meng het geheel goed door elkaar.
- Voeg de uitgelekte groente toe en meng het geheel door elkaar.
- Voeg de kaas toe en meng dit door het beslag.
- Zet een pan op het vuur met iets olijfolie.
- Met een lepel, leg je vier hoopjes beslag in de pan en deze strijk je iets uit.
- Tot je mooie ronde pannenkoekjes hebt van ongeveer 8 cm.
- Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn.
- Serveer ze met de yoghurtdip.