Courgettes gevuld met rijst en blauwe kaas

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flinke courgette
  • 150 g rijst
  • 100 g blauwe kaas bijvoorbeeld Roquefort
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte gemengde groene kruiden (diepvries of peterselie)
  • zout
  • peper versgemalen
  • 2 eetlepel(s) belegen Goudse kaas versgeraspte

Instructies

  • Halveer de courgette in de lengte en schep er met een lepel of met een bolletjessteker de zaadjes uit.
  • Leg de helften op een bord en zet afgedekt circa 4 minuten op 750 Watt in de magnetron.
  • Laat afgedekt een paar minuten nagaren.
  • Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar (desgewenst in de magnetron).
  • Snijd de kaas in blokjes en hak de noten grof.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schep de kaas met de noten en de groene kruiden of de peterselie door de rijst.
  • Breng verder op smaak met wat zout en peper.
  • Zet de courgettehelften in een passende ovenschaal.
  • Vul ze met het rijstmengsel.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant begint te kleuren.
  • Geef er tomatensalade bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
De gevulde courgettehelften kunnen ook in de (combi)magnetron worden gezet. Volg dan de gebruiksaanwijzingen van het betreffende apparaat. In een gewone magnetron smelt de kaas wel, maar kleurt niet.
Wijnadvies:
Vul de glazen met een frisse witte Chardonnay (de huiswijn).
Deze heeft iets vettigheid die bij de smaak van al deze courgettegerechtjes harmonieert (9-11°).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Voorgerechten