Mediterrane Couscous met Kipkebab

Geniet van deze heerlijk aromatische Mediterrane Couscous met Kipkebab als een smaakvolle maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 300 g couscous
  • 400 g kipfiletreepjes kebab
  • 50 g Italiaanse mix bijvoorbeeld rucola, basilicum, peterselie

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Maak de courgettes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de helft van de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de courgette toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper, en laat afgedekt 10 minuten zachtjes stoven.
  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Schep de couscous, groenten en kipkebab achtereenvolgens in een grote schaal.
  • Garneer met de Italiaanse mix en verdeel het gerecht over vier borden.
  • Serveer met geroosterde shoarmabroodjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Merlot past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Rijst