Mediterrane Couscous met Kipkebab
Geniet van deze heerlijk aromatische Mediterrane Couscous met Kipkebab als een smaakvolle maaltijd!
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 300 g couscous
- 400 g kipfiletreepjes kebab
- 50 g Italiaanse mix bijvoorbeeld rucola, basilicum, peterselie
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Maak de courgettes schoon en snijd ze in stukjes.
- Verhit de helft van de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de courgette toe en bak deze 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper, en laat afgedekt 10 minuten zachtjes stoven.
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes in ongeveer 10 minuten gaar.
- Schep de couscous, groenten en kipkebab achtereenvolgens in een grote schaal.
- Garneer met de Italiaanse mix en verdeel het gerecht over vier borden.
- Serveer met geroosterde shoarmabroodjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Merlot past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g