Couscous met koolraap

AllerHande januari 2003
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g sugar snaps
  • 1 pak Marokkaanse couscous 317 g
  • 4 tartaartjes
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 zak koolraap in blokjes 300 g

Instructies

  • Sugar snaps schoonmaken, in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar koken en laten uitlekken.
  • In kom couscous en rozijnen (uit pak) met 4 dl kokend water mengen.
  • Couscous ca. 5 minuten laten staan.
  • Tartaartjes bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en tartaartjes in ca. 7 minuten bruin en gaar bakken.
  • In wok rest van olie verhitten, koolraap al omscheppend in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken.
  • Kruidenmix (uit pak) erover strooien.
  • Couscous en sugar snaps door koolraapmix scheppen en geheel nog ca. 2 minuten door en door verwarmen.
  • Koolraap-couscoussalade op borden scheppen en tartaartje erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst / Rundvlees / Vlees