Couscous met pittige gehaktsaus

AllerHande oktober 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g couscous pak à 400 g
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • chilipoeder

Instructies

  • 300 g couscous (pak à 400 g)
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 gele paprika (in stukjes)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • chilipoeder

Notities / Tips / Wijnadvies

Couscous 6 minuten wellen in 500 ml kokend water.
In wok of braadpan gehakt in 2 eetlepels olie in 3 minuten rul bakken.
Ui, knoflook en paprika door gehakt scheppen en 2 minuten meebakken.
Tomatenblokjes erdoor mengen, zout en chilipoeder naar smaak toevoegen en saus nog 5 minuten zachtjes laten sudderen.
In koekenpan gewelde couscous in 1 eetlepel olie 2-3 minuten bakken.
Couscous en gehaktsaus over vier borden verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vlees