Couscous met pittige gehaktsaus
AllerHande oktober 2003
Equipment
Ingrediënten
- 300 g couscous pak à 400 g
- 500 g half-om-halfgehakt
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 gele paprika in stukjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- chilipoeder
Instructies
- 300 g couscous (pak à 400 g)
- 500 g half-om-halfgehakt
- 3 eetlepels olie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 gele paprika (in stukjes)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- chilipoeder
Notities / Tips / Wijnadvies
Couscous 6 minuten wellen in 500 ml kokend water.
In wok of braadpan gehakt in 2 eetlepels olie in 3 minuten rul bakken.
Ui, knoflook en paprika door gehakt scheppen en 2 minuten meebakken.
Tomatenblokjes erdoor mengen, zout en chilipoeder naar smaak toevoegen en saus nog 5 minuten zachtjes laten sudderen.
In koekenpan gewelde couscous in 1 eetlepel olie 2-3 minuten bakken.
Couscous en gehaktsaus over vier borden verdelen.
In wok of braadpan gehakt in 2 eetlepels olie in 3 minuten rul bakken.
Ui, knoflook en paprika door gehakt scheppen en 2 minuten meebakken.
Tomatenblokjes erdoor mengen, zout en chilipoeder naar smaak toevoegen en saus nog 5 minuten zachtjes laten sudderen.
In koekenpan gewelde couscous in 1 eetlepel olie 2-3 minuten bakken.
Couscous en gehaktsaus over vier borden verdelen.