Couscouspilaf met kipfilet en rode-wijnjus

AllerHande februari 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g rozijnen
  • 2 dl sinaasappelsap fles à 750 ml
  • 2 dl rode wijn
  • ½ zakje pistachenoten à 100 g
  • 4 kipfilets à ca. 100 g
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 3 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 50 g roomboter
  • ½ pak couscous à 500 g

Instructies

  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In pan ¼ deel van ui en knoflook met rozijnen, sinaasappelsap en wijn aan de kook brengen.
  • Geheel ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Laten afkoelen.
  • Pistachenoten pellen.
  • Kipfilets bestrooien met zout, peper en helft van chilipoeder en kaneelpoeder.
  • In koekenpan 25 g boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in ca. 6 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Vocht van rozijnen boven maatbeker zeven.
  • Helft van vocht bij kipfilets schenken.
  • Kipfilets in ca. 10 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Rest van vocht met water aanvullen tot 350 ml.
  • In braadpan rest van boter verhitten.
  • Rest van ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten.
  • Couscous en rest van chilipoeder en kaneelpoeder erdoor scheppen en geheel ca. 1 minuut al omscheppend zachtjes bakken.
  • Rozijnenmengsel, vocht en zout toevoegen en couscous in ca. 5 minuten afgedekt gaar laten worden.
  • Met vork doorroeren.
  • Pistachenoten erdoor scheppen.
  • Couscous op vier borden scheppen.
  • Kipfilet ernaast leggen.
  • Jus op hoog vuur ca. 1 minuut laten inkoken.
  • Beetje jus over kip scheppen, rest apart erbij geven.
  • Serveren met biologische komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Rijst