Couscouspilaf met kipfilet en rode-wijnjus
AllerHande februari 2001
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 75 g rozijnen
- 2 dl sinaasappelsap fles à 750 ml
- 2 dl rode wijn
- ½ zakje pistachenoten à 100 g
- 4 kipfilets à ca. 100 g
- zeezout
- versgemalen peper
- 3 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 50 g roomboter
- ½ pak couscous à 500 g
Instructies
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- In pan ¼ deel van ui en knoflook met rozijnen, sinaasappelsap en wijn aan de kook brengen.
- Geheel ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
- Laten afkoelen.
- Pistachenoten pellen.
- Kipfilets bestrooien met zout, peper en helft van chilipoeder en kaneelpoeder.
- In koekenpan 25 g boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in ca. 6 minuten bruinbakken, halverwege keren.
- Vocht van rozijnen boven maatbeker zeven.
- Helft van vocht bij kipfilets schenken.
- Kipfilets in ca. 10 minuten zachtjes gaar stoven.
- Rest van vocht met water aanvullen tot 350 ml.
- In braadpan rest van boter verhitten.
- Rest van ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten.
- Couscous en rest van chilipoeder en kaneelpoeder erdoor scheppen en geheel ca. 1 minuut al omscheppend zachtjes bakken.
- Rozijnenmengsel, vocht en zout toevoegen en couscous in ca. 5 minuten afgedekt gaar laten worden.
- Met vork doorroeren.
- Pistachenoten erdoor scheppen.
- Couscous op vier borden scheppen.
- Kipfilet ernaast leggen.
- Jus op hoog vuur ca. 1 minuut laten inkoken.
- Beetje jus over kip scheppen, rest apart erbij geven.
- Serveren met biologische komkommersalade.