Couscoussalade met kalkoen 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kalkoenschnitzels in dunne reepjes
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 g tuinerwtjes diepvries
  • 1 citroen
  • 3 sinaasappels
  • 400 g couscous Marokkaans gekruid pak à 250 g, Lassie
  • 100 g met piment gevulde olijven
  • 2 rode uien in ringen
  • 4 eetlepel(s) peterselie
  • 3 eetlepel(s) munt
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Bestrijk de kalkoenreepjes met olie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten bruin en gaar.
  • Kook de erwtjes in water met zout 3 minuten.
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil dun af.
  • Pers de vrucht uit.
  • Schil de sinaasappel dik en snij de partjes tussen de vliezen uit.
  • Vang het uitlekkende sap op.
  • Bereid intussen de couscous vvolgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Schep de couscous met de sinaasappelpartjes, olijven, uien, sinaasappelsap, citroenrasp en sap, peterselie en munt door elkaar.
  • Breng de couscous op smaak met peper en zout.
  • Leg de kalkoenrepen erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Info:
couscous is een heerlijk product om in salades en warme gerechten te verwerken. Deze is zelfs al gekruid, daardoor krijgt de salade een heerlijke smaak zonder dat u daar zelf veel kruiden en specerijen aan toe hoeft te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Rijst / Voorgerechten