Crabchowder
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 grote aardappels
- 300 g krabvlees. of surimi
- 4 Italiaanse bollen. of zuurdesembroodjes
- 40 g boter of margarine
- 75 g spekblokjes
- 50 g bloem
- 1 l melk
- 5 deciliter visbouillon
- zout
- peper
- worcestersaus
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Snijd het krabvlees fijn.
- Snijd de kapjes van de broodjes en hol ze uit.
- Verhit de boter in een hoge pan en fruit de ui en spekblokjes circa 3 minuten.
- Voeg de bloem toe en laat het al omscheppend gaar worden.
- Voeg al roerend de melk en visbouillon toe.
- Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg het krabvlees toe en laat het nog circa 5 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en worcestersaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: .
Serveer de soep in de uitgeholde broodjes.