Crabchowder

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 grote aardappels
  • 300 g krabvlees. of surimi
  • 4 Italiaanse bollen. of zuurdesembroodjes
  • 40 g boter of margarine
  • 75 g spekblokjes
  • 50 g bloem
  • 1 l melk
  • 5 deciliter visbouillon
  • zout
  • peper
  • worcestersaus

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  • Snijd het krabvlees fijn.
  • Snijd de kapjes van de broodjes en hol ze uit.
  • Verhit de boter in een hoge pan en fruit de ui en spekblokjes circa 3 minuten.
  • Voeg de bloem toe en laat het al omscheppend gaar worden.
  • Voeg al roerend de melk en visbouillon toe.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg het krabvlees toe en laat het nog circa 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en worcestersaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: .
Serveer de soep in de uitgeholde broodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst America