Cranberrytaart met Vooraf en Toe

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 100 gram boter gesmolten
  • 200 gram volkorenbiscuitjes fijngemalen
  • 9 blaadjes witte gelatine
  • 450 gram Vooraf en Toe
  • 50 gram fijne tafelsuiker
  • 150 gram Ocean Spray Cranberries + 4 eetlepels Ocean Spray Cranberries
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur of sinaasappelsap
  • 6 blaadjes munt
  • 1 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Schil de sinaasappels dik.
  • Snijd van 1 sinaasappel de partjes tussen de vliezen uit en snijd de partjes in stukjes.
  • Snijd 1 sinaasappel in plakken.
  • Leg de papieren cirkel op de bodem van de springvorm.
  • Meng de boter en de biscuitjes, schep het mengsel op de bodem van de vorm en druk het aan.
  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Klop de Vooraf en Toe met de suiker stijf en roer er 150 gram cranberrycompote en de stukjes sinaasappel door
  • .
  • Verwarm de likeur of het sap tegen de kook aan.
  • Knijp de gelatine uit en los die van het vuur af in de likeur of het sap op.
  • Roer dit mengsel door het Vooraf en Toemengsel, schep het in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Laat de taart in de koelkast 8 uur opstijven.
  • Haal de taart uit de vorm en zet hem op een schaal.
  • Garneer de bovenkant met de plakken sinaasappel.
  • Schep op elke plak wat cranberrycompote en leg er een blaadje munt op.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf, doe hem over in een spuitzak en spuit rozetten tussen de plakken sinaasappel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht / Taart / Voorgerechten