Crema al yoghurt & Vov

Crema al yoghurt & Vov

Yoghurtdessert met advocaat. 
Een eenvoudig zomers en licht toetje. Weinig ingrediënten en binnen 5 minuten gemaakt. Een eigen variant met advocaat en yoghurt in plaats van mascarpone.Bij zulke hoge zomerse temperaturen is het niet raadzaam om gerechten te maken met rauwe eieren. Dus even voor de veiligheid geen tiramisù of zabaione (zabaglione). Een puike en bovendien lekkere vervanger voor rauwe eieren is eierlikeur. Om dit ‘Italiaanse’ dolce frisser van smaak te krijgen heb ik de mascarpone – die in Italië veelal in dit soort toetjes gebruikt wordt – vervangen door dikke yoghurt en slagroom. Door mijn eigen twist werd de ‘Tof zonder Vov’ ondanks de slagroom minder machtig dan met mascarpone.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 200 ml yoghurt dikke bij voorkeur Griekse yoghurt met ‘slechts’ 10% vet
  • 3 eetlepel(s) suiker
  • 10 eetlepel(s) advocaat
  • 6 stevige droge biscuitjes koekjes

Instructies

  • Klop de slagroom met de suiker stijf, voeg de yoghurt en de helft van de advocaat toe en meng alles tot een smeuïge massa en verdeel dit over 6 glazen of schaaltjes.
  • Laat de smaken minimaal in uurtje in de koelkast intrekken als je de kracht kunt opbrengen om te wachten!
  • Verdeel de rest van de advocaat over de glazen en verkruimel boven ieder glas een koekje bovenop de advocaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

uiteraard kun je in plaats van de slagroom en yoghurt 350 gram mascarpone gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Italië