Crème fraîche quenelles
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 2 dl Amaretto di Saronno fles á 50 cl, AH,
- 2 blaadjes witte gelatine
- 2 beker crème fraîche á 125 ml,
- 2 eetlepel(s) witte basterdsuiker
- 225 g magere kwark Mona
Instructies
Voorbereiden:
- Vanillestokje opensnijden.
- Amaretto met vanillestokje op halfhoog vuur aan de kook brengen en in ca. 5 minuten tot helft laten inkoken. Amarettosaus laten afkoelen.
- Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- In kom crème fraîche loskloppen.
- In andere kom basterdsuiker door kwark kloppen.
- In pannetje 2 eetlepels water aan de kook brengen.
- Gelatine goed uitknijpen.
- Van vuur af al roerend in heet water oplossen.
- Gelatine al kloppend door kwark mengen.
- Kwarkmengsel door crème fraîche scheppen.
- In koelkast ca. 2 uur laten opstijven.
Bereiden:
- Vanillestokjes uit amarettosaus nemen.
- Saus over vier borden verdelen, ca. 1 eetlepel saus achterhouden.
- Met 2 eetlepels van crème-fraîchemengsel 12 quenelles .(eivormig bolletje) vormen en op borden leggen.
- Rest van saus erover sprenkelen.