Crème fraîche quenelles

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
wachttijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 2 dl Amaretto di Saronno fles á 50 cl, AH,
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 2 beker crème fraîche á 125 ml,
  • 2 eetlepel(s) witte basterdsuiker
  • 225 g magere kwark Mona

Instructies

Voorbereiden:

  • Vanillestokje opensnijden.
  • Amaretto met vanillestokje op halfhoog vuur aan de kook brengen en in ca. 5 minuten tot helft laten inkoken. Amarettosaus laten afkoelen.
  • Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In kom crème fraîche loskloppen.
  • In andere kom basterdsuiker door kwark kloppen.
  • In pannetje 2 eetlepels water aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Van vuur af al roerend in heet water oplossen.
  • Gelatine al kloppend door kwark mengen.
  • Kwarkmengsel door crème fraîche scheppen.
  • In koelkast ca. 2 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Vanillestokjes uit amarettosaus nemen.
  • Saus over vier borden verdelen, ca. 1 eetlepel saus achterhouden.
  • Met 2 eetlepels van crème-fraîchemengsel 12 quenelles .(eivormig bolletje) vormen en op borden leggen.
  • Rest van saus erover sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht