Crêpes au lard

      Reacties uitgeschakeld voor Crêpes au lard

Crêpes au lard

hartig, gevuld flensje
Categorie Pannekoeken & Poffertjes
Keuken Europa
Totale tijd 45 minuten
porties 4
Auteur Ben J. Kuyper

Materialen

  • messen
  • flensjespan
  • lepels
  • paletmes
  • invetkwastje
  • serveerschotel
  • kommen

Wat gaat er in

  • 300 g bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 2 dl water
  • 2 eiwitten
  • 200 g gerookt vet spek
  • 50 g boter
  • stroop of bruine suiker

Hoe maak ik het klaar

  • Van bloem, zout, eieren, water en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een stevig beslag maken.
  • Het stukje rookspek in dunne plakjes snijden en dan in lange smalle flinters verdelen.
  • Een beetje boter verwarmen, de reepjes spek hierin kort, maar knappend bakken, bedekken met een lepel beslag, snel goudbruin aan beide zijden afbakken en héét serveren, eventueel met wat stroop of bruine suiker.

Tips / Opmerkingen

Varianten:

1) Ham gebruiken i.p.v. spek;
2) Reepjes ossetong gebruiken en stukjes truffel, serveren met een madera-
saus.