Crêpes Georgette

      Reacties uitgeschakeld voor Crêpes Georgette

Crêpes Georgette

gevuld, zoet flensje
Categorie Pannekoeken & Poffertjes
Keuken Frankrijk
Totale tijd 40 minuten
porties 4
Auteur Ben J. Kuyper

Materialen

Wat gaat er in

  • 250 g bloem
  • 75 g suiker
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 4 dl melk
  • 1 blikje ananas blokjes
  • 2 dl Maraschino
  • 150 g suiker
  • 1 dl water
  • jigger cognac
  • boter
  • poedersuiker

Hoe maak ik het klaar

  • Van gezeefde bloem, suiker, eieren, zout en melk een glad beslag maken.
  • Enige tijd daarvoor heeft men de ananas, eventueel eerst nog in blokjes snijden, laten tremperen in een marasquinstroopje, nadat men dit laatste licht verwarmd heeft.
  • Nu voegt men aan het beslag een scheutje cognac toe, vervolgens de uitgelekte ananasblokjes, bakt dan op de gewone wijze de flensjes.
  • Men serveert de flensjes, bestrooid met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Varianten:

1) Vulling van stukjes perzik (tremperen in Curaçao);
2) Vulling van gemengd fruit (uit blik) in bijvoorbeeld Kirsch.