Crépes soufflées au sabayon (flensjes met sabayon)

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 flensjes
  • 40 gram suiker
  • 1,2 dl melk
  • 2 eetlepel(s) poedersuiker
  • 2 ei
  • 15 gram bloem
  • 1 glaasje grand marnier

Voor de sabayon:

  • 2 ei
  • ¾ dl champagne
  • 25 gram suiker

Instructies

  • Bak de flenjes en hou ze warm.
  • Splits voor het soufflémengsel de eieren.
  • Roer de dooiers los in een pannetje.
  • Roer de bloem erdoor en voeg langzaam lauwwarme melk toe.
  • Breng dit ondervoortdurend roeren aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat 2 minuten garen.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de grand marnier toe.
  • Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder het mengsel.
  • Beboter een vuurvaste schotel.
  • Leg op de helft van een flensje wat soufflémengsel en vouw het flensje dubbel.
  • Leg de flensjes in de schotel en zet deze 10 minuten in een oven van 200°C.
  • Strooi halverwege halverwege het bakproces de poedersuiker over de flensjes.
  • Maak van de overige ingredïenten een sabayonsaus.
  • Leg op elk bord een flensje en geef er een lepel saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken