Crostini met Italiaans roerei

AllerHande april 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 zongedroogde tomaten op olie potje
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 6 eieren
  • 1 zakje geraspte Parrano (100 g

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Stokbrood in sneetjes van ca. 1½ cm dik snijden en sneetjes aan beide kanten bestrijken met beetje olijfolie.
  • Sneetjes brood vlak onder hete grill in ca. 5 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
  • Broodjes laten afkoelen.
  • Tomaten laten uitlekken en in kleine stukjes snijden.
  • Basilicumblaadjes in dunne reepjes snijden.
  • Eieren boven kom breken en met vork loskloppen.
  • Tomaatstukjes, basilicum en kaas erdoor roeren.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en eiermengsel erbij gieten.
  • Met houten spatel door eiermengsel roeren tot ei is gestold.
  • Roerei over geroosterde sneetjes stokbrood verdelen.
  • Sneetjes op platte schaal leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Ei / Lunch
Land van herkomst Italië