Italiaanse Crostini met Tomaat en Garnalen

Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 voorgebakken stokbrood
  • 2 tomaten
  • 150 g garnalen
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • Hot peppersauce naar smaak
  • 1 teen knoflook
  • 3-4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen en fijngehakte basilicum.
  • Voeg naar smaak zout en enkele druppels hot peppersauce toe.
  • Laat dit mengsel minstens een kwartier staan.
  • Snijd het stokbrood in dunne plakjes en rooster ze op een voorverwarmde grillplaat of op een bakplaat onder een voorverwarmde grill in enkele minuten goudbruin.
  • Wrijf de geroosterde sneetjes brood direct van de grill in met een doorgesneden teen knoflook en besprenkel ze met olijfolie.
  • Verdeel het tomaten-garnalenmengsel over de crostini en maal er royaal peper over.
  • Serveer de crostini op een schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze crostini met tomaat en garnalen vragen om een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio. De frisse, fruitige smaken van de wijn vormen een mooie aanvulling op de zeevruchten en verse kruiden in dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 5 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië