Crumpets
Ingrediënten
- melk
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels gistpoeder
- 450 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
Instructies
- Los de suiker en het gistpoeder in 1 dl warme melk op en laat dit 10 minuten staan.
- Zeef de bloem in een kom met het zout en het bakpoeder.
- Verdun het gistpapje met 5 dl lauwe melk, meng dit door de bloem en klop het beslag 10 minuten met een garde.
- Laat het beslag rijzen.
- Schenk in gourmetpannetjes (of in ringen in een vlakke koekenpan) een flinke schep van het beslag (het mag wel 1 cm dik zijn) en bak het op laag vuur tot de bovenkant droog is en gaatjes krijgt en de onderkant lichtbruin is.
- Neem de koek uit de pan en laat hem wat drogen en afkoelen.
- Rooster de crumpets voor het serveren en serveer ze met sinaasappelschijfjes, kaneel en honing, of belegd met bleekselderij en geraspte (Cheddar)kaas, die onder de grill wordt gesmolten.