Crumpets

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels gistpoeder
  • 450 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Instructies

  • Los de suiker en het gistpoeder in 1 dl warme melk op en laat dit 10 minuten staan.
  • Zeef de bloem in een kom met het zout en het bakpoeder.
  • Verdun het gistpapje met 5 dl lauwe melk, meng dit door de bloem en klop het beslag 10 minuten met een garde.
  • Laat het beslag rijzen.
  • Schenk in gourmetpannetjes (of in ringen in een vlakke koekenpan) een flinke schep van het beslag (het mag wel 1 cm dik zijn) en bak het op laag vuur tot de bovenkant droog is en gaatjes krijgt en de onderkant lichtbruin is.
  • Neem de koek uit de pan en laat hem wat drogen en afkoelen.
  • Rooster de crumpets voor het serveren en serveer ze met sinaasappelschijfjes, kaneel en honing, of belegd met bleekselderij en geraspte (Cheddar)kaas, die onder de grill wordt gesmolten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Pannenkoeken