Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger

Culinaire Garnalen-burger

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram verse gamba’s zonder schil en darmkanaal
  • 1 ei
  • Viskruiden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 4 verse krokante broodjes
  • 1 ui in ringetjes gesneden
  • 1 klein zakje gemengde sla
  • 1 komkommer geschild
  • Enkele takjes munt
  • 100 ml yoghurt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Doe de gamba’s, het ei, de viskruiden en de geperste knoflook in een keukenmachine en maal tot een gehaktachtige textuur.
  • Vorm vier gelijke burgers van het mengsel en bewaar ze in de koelkast tot gebruik.
  • Bak de ui ringetjes in olie tot ze krokant en goudbruin zijn.
  • Maak met een kaasschaaf lange slierten van de komkommer.
  • Hak wat muntblaadjes fijn en meng ze door de yoghurt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de broodjes doormidden en besmeer ze met een dun laagje van de yoghurt.
  • Leg er wat komkommerslierten op.
  • Bak de garnalenburgers in olie op middelhoog vuur gedurende ongeveer vijf minuten aan elke kant.
  • Verdeel wat sla over de broodjes, leg de garnalenburgers erop en voeg nog een laagje yoghurt, sla en de krokant gebakken uienringen toe.
  • Garneer met de munttopjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Vis / Vlees
Land van herkomst Duitsland