Cups met pina colada-ananasroom en meloen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 reep witte chocolade van 75 g in stukjes
  • 4 dessertcups Hamlet Venetia, doos van 6 stuks
  • 1 eetlepel(s) geraspte kokos Conimex, zakje
  • dl slagroom
  • ½ dl Piña Colada Siebrand, fles van 70 cl
  • 2 eetlepel(s) ananas stukjes blikje, uitgelekt en fijngehakt
  • 1 bakje meloenmix 250 g

Instructies

  • Doe de gebroken chocolade in een hittebestendige kom.
  • Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie) en verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot de chocolade gesmolten is.
  • Neem de kom van de pan en laat het tot dik vloeibaar afkoelen.
  • Bestrijk de binnenkant van de cups met een keukenkwastje met een dun laagje chocolade en laat deze drogen.
  • Rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Spatel de Piña Colada erdoor en schep de ananas erdoor.
  • Verdeel de crème over de dessertcups.
  • Zet de cups elk op een bord.
  • Garneer met de meloen en bestrooi met de kokos.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht