Cups met pina colada-ananasroom en meloen
Ingrediënten
- 1 reep witte chocolade van 75 g in stukjes
- 4 dessertcups Hamlet Venetia, doos van 6 stuks
- 1 eetlepel(s) geraspte kokos Conimex, zakje
- 1½ dl slagroom
- ½ dl Piña Colada Siebrand, fles van 70 cl
- 2 eetlepel(s) ananas stukjes blikje, uitgelekt en fijngehakt
- 1 bakje meloenmix 250 g
Instructies
- Doe de gebroken chocolade in een hittebestendige kom.
- Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie) en verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot de chocolade gesmolten is.
- Neem de kom van de pan en laat het tot dik vloeibaar afkoelen.
- Bestrijk de binnenkant van de cups met een keukenkwastje met een dun laagje chocolade en laat deze drogen.
- Rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin.
- Klop de slagroom stijf.
- Spatel de Piña Colada erdoor en schep de ananas erdoor.
- Verdeel de crème over de dessertcups.
- Zet de cups elk op een bord.
- Garneer met de meloen en bestrooi met de kokos.