Zelfgemaakte Authentieke Thaise Rode Currypasta
Vergeet die potjes uit de supermarkt die stiekem vol zitten met rare toevoegingen en haast! Met deze Thaise rode currypasta haal je de authentieke, zinderende smaken van Thailand gewoon naar je eigen keuken. Het is misschien even wat werk, maar de beloning is een geurige en krachtige pasta die zo lekker is dat je denkt dat je de volgende vlucht naar Bangkok hebt geboekt.
Ingrediënten
- 8 Gedroogde rode chilipepers
- Water naar behoefte om te weken
- 1 gram Zout
- 1 eetlepel Gehakte laos
- 1 stengel Citroengras sereh
- 4 Limoenblaadjes
- 2 theelepels Korianderzaad
- 1 Rode sjalot gesnipperd
- 3 teentjes Knoflook fijngehakt
- 1 theelepel Garnalenpasta gapi of trassi – voor een vegetarische variant gebruik je miso
Instructies
- Snijd de steeltjes van de gedroogde chilipepers, halveer ze en verwijder de zaden.
- Week de chilipepers daarna 15 minuten in warm water tot ze zacht zijn.
- Knijp ze goed uit en hak ze fijn.
- Hak ondertussen de laos, citroengras, limoenblaadjes en korianderzaad fijn.
- Snipper de sjalot en hak de knoflook.
- Begin met de Thaise vijzel.
- Maal de geweekte en fijngehakte chilipepers samen met het zout tot een gladde pasta.
- Voeg één voor één de overige ingrediënten toe en maal telkens goed door.
- Begin met de hardere ingrediënten (laos, citroengras) en voeg daarna de zaden, sjalot, knoflook en garnalenpasta toe.
- Blijf malen tot een gladde, samenhangende pasta ontstaat.
- De rode currypasta is nu klaar voor gebruik of kan worden ingevroren in kleine porties voor later gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik deze currypasta als de geheime ster van je volgende Thaise curry. Voeg het toe aan kokosmelk en je hebt binnen een handomdraai een waanzinnig rijke en romige saus. Combineer met je favoriete groenten, vlees of vis en je bent klaar om te imponeren!Wijnadvies:
Deze Thaise rode currypasta is zo vol van smaak en zo pittig dat hij een wijn nodig heeft die van aanpakken weet! Een lichtzoete en aromatische Gewürztraminer is de perfecte match, de zoete en fruitige tonen blussen de pittigheid van de chilipepers. Of ga voor een droge Riesling. Die is zo fris dat hij je mond helemaal klaarstoomt voor de volgende hap!Voedingswaarden
Calories: 30 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 1 g | Vet: 1 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 0 g