Cuscinetti all’arancia e mascarpone

Cuscinetti all’arancia e mascarpone

Eenvoudig recept, weinig ingrediënten en snel bereid
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 5 eetlepel(s) suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 5 eetlepel(s) sinaasappeljam
  • 3 eetlepel(s) sinaasappellikeur
  • 500 gram bladerdeeg
  • poedersuiker

Instructies

  • Sla de slagroom met de suiker stijf, een klop er vervolgens de mascarpone, de jam en de likeur doorheen.
  • Laat deze massa een paar uur afkoelen om op te stijven en om de smaken te laten intrekken.
  • Snij het bladerdeeg in rechthoekjes naar keuze (bijvoorbeeld 8 x 3 cm). Verdeel deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze tot ze lichtbruin beginnen te kleuren (ongeveer 15 minuten).
  • Wanneer het bladerdeeg is afgekoeld kun je de stukken dwars doorsnijden. Je ziet dat het bladerdeegkussentje ‘hol’ is.
  • Doe het mascarponemengsel in een slagroomspuit en vul de onderste helften van het bladerdeeg.
  • Leg er de bovenkanten op en bestrooi alles met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------