Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 5 eetlepel(s) suiker
- 250 gram mascarpone
- 5 eetlepel(s) sinaasappeljam
- 3 eetlepel(s) sinaasappellikeur
- 500 gram bladerdeeg
- poedersuiker
Instructies
- Sla de slagroom met de suiker stijf, een klop er vervolgens de mascarpone, de jam en de likeur doorheen.
- Laat deze massa een paar uur afkoelen om op te stijven en om de smaken te laten intrekken.
- Snij het bladerdeeg in rechthoekjes naar keuze (bijvoorbeeld 8 x 3 cm). Verdeel deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze tot ze lichtbruin beginnen te kleuren (ongeveer 15 minuten).
- Wanneer het bladerdeeg is afgekoeld kun je de stukken dwars doorsnijden. Je ziet dat het bladerdeegkussentje ‘hol’ is.
- Doe het mascarponemengsel in een slagroomspuit en vul de onderste helften van het bladerdeeg.
- Leg er de bovenkanten op en bestrooi alles met poedersuiker.