Dalmatische oestersoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 18 oesters
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 5 dl visbouillon
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • 4 sneetjes geroosterd brood
  • zout

Instructies

  • Haal de oesters uit de schelpen.
  • Breng het water met het citroensap in een pannetje aan de kook en voeg de oesters toe.
  • Zet het vuur laag en laat de oesters 5 minuten zacht koken.
  • Haal ze uit het kookvocht en snijd ze in kleine stukjes.
  • Houd de stukjes oester en het kookvocht apart.
  • Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door.
  • Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon, het kookvocht van de oesters en witte wijn toe tot een gebonden soep is ontstaan.
  • Laat de soep ± 3 minuten zachtjes doorkoken en maak hem op smaak met wat zout.
  • Verdeel de stukjes oester over 4 soepborden, leg in ieder bord een sneetje geroosterd brood en verdeel de soep over de borden.
  • Serveer de soep onmiddellijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Kroatië