Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Bakblik van ongeveer 27 x 35 cm, ingevet
Ingrediënten
- 6 rijpe peren
- 4 grote eieren
- 200 gram lichte bruine suiker
- 125 gram ongezouten boter gesmolten
- 250 gram volkorenmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 2 zakjes vanillesuiker
- Snufje zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
- Klop in een grote kom de eieren met de lichte bruine suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg gesmolten boter toe en meng goed.
- Meng in een aparte kom volkorenmeel, bakpoeder, gemalen kaneel en vanillesuiker.
- Spatel dit voorzichtig door het eimengsel.
- Giet het beslag in het ingevette bakblik.
- Leg de peren met de bolle kant naar boven in het beslag.
- Bestrooi het geheel met een snufje zeezout en zet het in de voorverwarmde oven.
- Bak de cake gedurende ongeveer 55-60 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake licht afkoelen voordat je hem serveert.
- Snijd in mooie plakken en geniet van de heerlijke geroosterde perensmaak!
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 20 g