Dip-artisjokjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 kleine artisjokken
  • 3 citroen
  • zout
  • 2 bosjes basilicum
  • 600 gram Griekse yoghurt
  • peper
  • suiker
  • 150 gram tarama
  • cayennepeper

Instructies

  • Verwijder de buitenste blaadjes en het onderste stukje van de steeltjes van de artisjokken en knip de uiteinden van de blaadjes.
  • Halveer de citroenen, snijd 3 helften in schijfjes en pers de rest uit.
  • Besprenkel de artisjokken met 5 eetlepels citroensap en kook ze 10 minuten in gezouten water.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn.
  • Doe ze samen met 400 gr Griekse yoghurt in een hoge roerbeker en mix alles fijn.
  • Breng deze dipsaus op smaak met 3 eetlepels citroensap, een beetje zout, peper en suiker.
  • Meng de rest van de yoghurt met de tarama en een beetje citroensap.
  • Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  • Halveer de artisjokken in de lengte en serveer ze met de schijfjes citroen en de dipsausjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes
Land van herkomst Griekenland