Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 dl slagroom
- 150 g lange vingers
- ½ vanillestokje
- 225 g suiker
- ¼ l melk
- 50 g geconfijte vruchtjes
- 50 g rozijnen
- 1 dl kirsch
- 200 g abrikozenjam
- 4 eierdooiers
- 4 blaadjes gelatine
Instructies
- Doe 110 g suiker en 1 dl water in een pannetje en breng dit aan de kook.
- Was de rozijnen en doe ze in de kokende stroop opdat ze opbollen.
- Giet ze af en bewaar de stroop.
- Laat de gekonfijte vruchtjes en de rozijnen marineren in de kirsch.
- Week de blaadjes gelatine in wat water.
- Breng de melk met de vanille aan de kook.
- Meng de eierdooiers met de rest van de suiker.
- Klop tot het licht van kleur en schuimig is.
- Voeg er dan langzaam onder kloppen de hete melk bij.
- Zet de crème op een zacht vuur en als hij dikker wordt neem de pan onmiddelijk van het vuur.
- Knijp d egelatine uit en voeg toe aan het mengsel.
- Roer door tot alle gelatine is opgelost.
- Zeef het mengsel en laat onder af en toe roeren afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en werk vlak voor het mengsel stijf is de slagroom erdoor.
- Giet de helft van de kirsch bij de stroop.
- Drenk hierin de lange vingers.
- Leg op de bodem van een vorm wat vruchtjes, dan een laag crème, hierop een laag lange vingers,
- wat vruchtjes, een beetje abrikozenjam, wat crème enz.
- Zorg dat er wat abrikozenjam overblijft.
- Meng hier de rest van de kirsch door.
- Laat de diplomaat gedurende enkele uren in de koelkast opstijven.
- Geef de abrikozenjam er in een sauskom bij.