Diplomate

diplomaat
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 dl slagroom
  • 150 g lange vingers
  • ½ vanillestokje
  • 225 g suiker
  • ¼ l melk
  • 50 g geconfijte vruchtjes
  • 50 g rozijnen
  • 1 dl kirsch
  • 200 g abrikozenjam
  • 4 eierdooiers
  • 4 blaadjes gelatine

Instructies

  • Doe 110 g suiker en 1 dl water in een pannetje en breng dit aan de kook.
  • Was de rozijnen en doe ze in de kokende stroop opdat ze opbollen.
  • Giet ze af en bewaar de stroop.
  • Laat de gekonfijte vruchtjes en de rozijnen marineren in de kirsch.
  • Week de blaadjes gelatine in wat water.
  • Breng de melk met de vanille aan de kook.
  • Meng de eierdooiers met de rest van de suiker.
  • Klop tot het licht van kleur en schuimig is.
  • Voeg er dan langzaam onder kloppen de hete melk bij.
  • Zet de crème op een zacht vuur en als hij dikker wordt neem de pan onmiddelijk van het vuur.
  • Knijp d egelatine uit en voeg toe aan het mengsel.
  • Roer door tot alle gelatine is opgelost.
  • Zeef het mengsel en laat onder af en toe roeren afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en werk vlak voor het mengsel stijf is de slagroom erdoor.
  • Giet de helft van de kirsch bij de stroop.
  • Drenk hierin de lange vingers.
  • Leg op de bodem van een vorm wat vruchtjes, dan een laag crème, hierop een laag lange vingers,
  • wat vruchtjes, een beetje abrikozenjam, wat crème enz.
  • Zorg dat er wat abrikozenjam overblijft.
  • Meng hier de rest van de kirsch door.
  • Laat de diplomaat gedurende enkele uren in de koelkast opstijven.
  • Geef de abrikozenjam er in een sauskom bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk