Diplomate aux fraises

diplomaat met aardbeien
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg mooie aardbeien
  • 150 g suiker
  • 1 dl kirsch
  • ½ l melk
  • 60 g poedersuiker
  • ½ citroen
  • 2 dl slagroom
  • 30 lange vingers
  • 4 eierdooiers
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine.
  • Bewaar een paar aardbeien voor de garnituur en maak de rest schoon.
  • Doe ze in een kom en pers er de ½ citroen boven uit.
  • Bestrooi met de suiker en laat marineren.
  • Breng de melk met een beetje kirsch aan de kook.
  • Doe de eierdooiers in een kom met de poedersuiker en klop tot het mengsel licht van kleur is.
  • Voeg er dan langzaam de hete melk bij.
  • Zet de crème op een laag vuur en verwarm hem onder roeren tot hij wat dikker wordt.
  • Neem dan direct de pan van het vuur.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en werk door de crème.
  • Laat onder af en toe roeren afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en werk door de afgekoelde crème.
  • Meng dan ook de gemarineerde aardbeien erdoor.
  • Doe bij de rest van de kirsch een gelijke hoeveelheid water en drenk er de helft van de lange vingers in.
  • Drenk de rest in de aardbeiensiroop.
  • Bekleed de vorm met de in kirsch geweekte lange vingers en vul de ze met de crème.
  • Bedek met de in aardbeiensiroop geweekte vingers.
  • Zet een bord op de vorm en plaats een nacht in de vriezer.
  • Garneer vlak voor serveren met de achtergehouden aardbeien.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk