Drentse Eierpannenkoek

Zoete eierpannenkoek als lunch gerecht. Het verhaal Een ei is een gezonde voeding, ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamines (A, D, B2 en B12), mineralen, eiwitten, ijzer, zink, selenium en antioxidanten. In de eidooier zit cholesterol, wat de kans op hart- en vaatziekten iets verhoogt. In een ei zit zo’n ± 7 gram vet en ± 200 milligram cholesterol.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 beschuiten
  • 100 ml. melk
  • roomboter
  • basterdsuiker bruine
  • zout

optie

  • kokos geraspte

Instructies

  • Meng de melk, eieren en het zout;
  • Verkruimel de beschuit grof erdoor heen (ze mogen niet te week worden);
  • Boter verhitten in een koekenpan en het beslag erin doen;
  • Laat de eierpannenkoek op een laag vuur aan beide kanten goudbruin worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

• Serveer de eierpannenkoek met boter en bruine basterdsuiker of geraspte kokos.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Pannenkoeken
Land van herkomst Drenthe / Nederland