Drie frisse paksoisalades met verrassende dressings
Probeer drie heerlijke variaties op een paksoisalade: romig met kwark, kruidig met dragonazijn of pittig met yoghurt en ketchup.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de paksoi in smalle reepjes.
- Kies een van de drie dressings:
- Meng de kwark met mayonaise, mosterd, citroensap, peper, zout en peterselie.
- Of meng de olie met dragonazijn, suiker, peper, zout en kervel of dragon.
- Of meng yoghurt met ketchup, ui, peper en zout.
- Schep de gekozen dressing door de gesneden paksoi.
- Serveer direct of laat even intrekken in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra verse kruiden of geroosterde sesamzaadjes voor een knapperige twist. Wijnadvies:
Een droge Riesling of frisse Sauvignon Blanc past goed bij de oosterse smaken van de salades.
Garneer met extra verse kruiden of geroosterde sesamzaadjes voor een knapperige twist. Wijnadvies:
Een droge Riesling of frisse Sauvignon Blanc past goed bij de oosterse smaken van de salades.
Voedingswaarden
Calories: 95 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g