Duitse biefstuk met gegrilde tomaat
Ingrediënten
- 6 eetlepel(s) Bakken & Braden vloeibaar
- 1 duopak voorgekookte aardappelschijfjes à 700 g
- 1 takjes verse basilicum
- 6-8 tomaten gehalveerd
- 4 Duitse biefstukken
Instructies
- Verhit 4 eetlepels van het bakvet verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten bruin.
- Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze ragfijn.
- Halveer de tomaten, leg ze in een ovenvaste schaal, bestrijk met een beetje vloeibaar bakvet en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Grill ze onder de hete grill in ± 7 minuten bruin.
- Verhit de rest van het bakvet in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees aan beide kanten rosé.
- Bestrooi de tomaten met de basilicum en serveer met het vlees en de aardappelen.