Duitse biefstuk met gegrilde tomaat

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) Bakken & Braden vloeibaar
  • 1 duopak voorgekookte aardappelschijfjes à 700 g
  • 1 takjes verse basilicum
  • 6-8 tomaten gehalveerd
  • 4 Duitse biefstukken

Instructies

  • Verhit 4 eetlepels van het bakvet verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten bruin.
  • Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze ragfijn.
  • Halveer de tomaten, leg ze in een ovenvaste schaal, bestrijk met een beetje vloeibaar bakvet en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Grill ze onder de hete grill in ± 7 minuten bruin.
  • Verhit de rest van het bakvet in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees aan beide kanten rosé.
  • Bestrooi de tomaten met de basilicum en serveer met het vlees en de aardappelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Buzet, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees