Duitse Frikadellen met Witte Wijnsaus

Porties: 4 ballen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels melk
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 50 g boter
  • Peper en zout

Voor de saus:

  • 30 g bloem
  • 100 ml droge witte wijn
  • ½ vleesbouillonblokje
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eidooiers
  • ½ citroen in schijven gesneden
  • Peper en zout

Instructies

  • Meng het gehakt, paneermeel, melk, fijngesnipperde ui, peper en zout in een kom tot een stevig geheel.
  • Vorm hieruit acht gehaktballen.
  • Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballen snel aan alle kanten bruin.
  • Haal ze uit de pan en zet ze apart.
  • Fruit in dezelfde pan de bloem lichtbruin.
  • Voeg langzaam de bouillon en de witte wijn toe, en blijf roeren tot er een mooie, gebonden saus ontstaat.
  • Voeg de kappertjes, suiker, schijven citroen en kleingesneden ansjovis toe aan de saus.
  • Laat het geheel 10 minuten sudderen.
  • Laat de gehaktballen 15 minuten zachtjes meekoken in de saus.
  • Klop de eidooiers los met een beetje van de saus.
  • Verwarm de borden voor en leg de gehaktballen erop.
  • Haal de saus van het vuur en roer het dooiermengsel erdoor.
  • Schep de saus over de gehaktballen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Duitse gehaktballen met witte wijnsaus passen goed bij een droge Duitse Riesling of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 455 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 27 g | Vet: 28 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Duitsland