Duiveltjesvlees

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kip
  • 8 eetlepel tomatenketchup
  • 8 eetlepel ketjap manis
  • 8 eetlepel azijn
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal manis
  • 1 theelepel sambal brandal
  • 1 zakje nasikruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 2 ui
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 scheutje room

Instructies

  • snijd het vlees in kleine stukjes.
  • Roer de ketchup, de ketjap, de azijn en de sambals door elkaar.
  • Doe er de nasikruiden en het vlees bij en laat het in de koelkast 6 uur marineren.
  • Fruit de uien in de olie, voeg het vlees erbij, schep om en laat het geheel met het deksel op de pan 30 minuten sudderen.
  • Doe er dan de gesneden champignons bij en laat nog 15 minuten sudderen.
  • Schep er op het laatst de pindakaas en de room door.
  • Lekker met rijst en hete boontjes.

Hete boontjes

  • Roerbak 300 gr sperzieboontjes met 1 flinke gesnipperde ui, 75 gr in reepjes gesneden ontbijtspek en naar smaak met in ringetjes gesneden rode peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip