Duiveltjesvlees
Ingrediënten
- 500 gram kip
- 8 eetlepel tomatenketchup
- 8 eetlepel ketjap manis
- 8 eetlepel azijn
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel sambal manis
- 1 theelepel sambal brandal
- 1 zakje nasikruiden
- 2 eetlepels olie
- 2 ui
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 scheutje room
Instructies
- snijd het vlees in kleine stukjes.
- Roer de ketchup, de ketjap, de azijn en de sambals door elkaar.
- Doe er de nasikruiden en het vlees bij en laat het in de koelkast 6 uur marineren.
- Fruit de uien in de olie, voeg het vlees erbij, schep om en laat het geheel met het deksel op de pan 30 minuten sudderen.
- Doe er dan de gesneden champignons bij en laat nog 15 minuten sudderen.
- Schep er op het laatst de pindakaas en de room door.
- Lekker met rijst en hete boontjes.
Hete boontjes
- Roerbak 300 gr sperzieboontjes met 1 flinke gesnipperde ui, 75 gr in reepjes gesneden ontbijtspek en naar smaak met in ringetjes gesneden rode peper.