Duvelse soep met krab

      Reacties uitgeschakeld voor Duvelse soep met krab

Duvelse soep met krab

Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenBelgië
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 200 gr krab diepvries of blik
  • 7 dl visbouillon eventueel instant
  • 21/2 dl Duvel
  • 2 prei
  • 4 tomaat
  • zout witte peper
  • 11/2 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 1 eetlepel peterselie

Bereidingswijze

  • In deze soep met krab wordt Duvel van de brouwerij van Moortgat in Breendonk verwerkt.
  •  Omdat het bier in de fles hergist, dient men bij de bereiding van de soep erop te letten, dat het 'depot' met een laatste restje bier in de fles achterblijft.
  • Laat de diepgevroren krab ontdooien (of de krab uit blik uitlekken), verwijder de kraakbeenachtige delen en snijd de krab in kleine stukjes.
  • Breng de bouillon aan de kook en schenk er voorzichtig het bier bij (let op het depot!).
  • Laat het mengsel 5 minuten doorkoken.
  • Reinig de prei, snijd de witte en lichtgele delen in uiterst smalle reepjes en laat de prei enkele minuten in de bouillon koken.
  • Halveer de tomaten, neem de kernen, het zaad en het vocht weg en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  • Maak de maïzena aan met 3 eetlepels water en roer het mengsel onder de kokende bouillon.
  • Voeg vervolgens de tomaten en de krab toe en breng de soep op smaak met wat zout, peper en worcestershiresaus.
  • Schep de soep in voorverwarmde kommen of borden en strooi er de peterselie over.
  • Geef er sneetjes stokbrood bij.